Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de marinade.
Borstel de ribbetjes met de marinade. Laat de marinade een kwartiertje intrekken.
Bewaar de rest van de marinade in een afsluitbare pot.
Spoel de krieltjes, halveer ze.
Kook de krieltjes 10-12 minuten in gezouten water.
Blancheer de boontjes 4 minuten in kokend gezouten water.
Laat schrikken onder koud stromand water en zet even aan de kant.
Leg de gemarineerde ribbetjes op de hete bbq (of in de oven).
Om het aankleven te voorkomen kan je de rooster eerst even inwrijven met olie.
Rooster de ribbetjes eerst op een hoog vuur aan beide kanten gedurende 2 à 3 minuten.
Zet de ribbetjes daarna op een hoger gelegen rooster. Strijk regelmatig in met de rest van de marinade. Blijf de ribbetjes draaien en bestrijken met de overige marinade.
Zet eventueel een alu-tray onder de hoogste rooster om het druipen van de marinade in het vuur tegen te gaan.
Haal de ribbetjes na ongeveer 15 minuten van het vuur.
Gril ook de boontjes en de krieltjes kort op de bbq, in de laatste 5 minuten van de gaartijd ribbetjes.
Maak een vinaigrette, meng de frambozenazijn, mosterd, peterselie en olijfolie en breng verder op smaak met peper en zout.
Doe de rucola, boontjes en krieltjes in een saladebowl. Snijd de ribbetjes in partjes.
Verdeel er de vinaigrette over de salade en leg er de ribbetjes rond.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.