Bereiding
Doe de veenbessen samen met 100 ml water, de suiker en kaneelpoeder in een steelpannetje en laat even pruttelen tot de bessen zacht zijn. Plaats een deksel op de pan, de bessen kunnen nl open spatten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Halveer de butternut, verwijder de pitten en snijd in halve maantjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel de olijfolie, honing en kruid met peper en zout. Rooster ze zo’n 30 tot 40 minuten in de oven.
Snijd de geitenkaas in schijfjes en plaats ze de laatste 10 minuten in de oven bij de pompoen.
Snijd de peperkoek in blokjes en maak er croutons van. Bak ze in een bakpan met vetstof. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.
Doe de salade in een kom, schik er de geroosterde pompoen en de schijfjes geitenkaas bij. Strooi er de veenbessen bij en de croutons van peperkoek.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout. Werk de salade af met de dressing.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.