

Bereiding
Kook de eieren in 6 minuten zacht. Spoel onder koud water en pel ze.
Snijd het brood in blokjes. Bak de spekreepjes goudbruin in een droge koekenpan. Schep uit de pan. Smelt een klontje boter en bak het brood goudbruin in de pan van de spekreepjes.
Pers er 2 teentjes look over en schep om. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de kool en de radicchio in smalle reepjes. Blancheer de savooikool 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Maak de dressing
Snipper het sjalotje fijn. Pers de look.
Doe de olijfolie, witte-wijnazijn, sjalotje, look en mosterd in een kom en klop tot een mooie vinaigrette. Kruid met peper en zout en zet koel.
Meng de radicchio met de spekreepjes onder de savooikool. Verdeel de sla over de borden , strooi er de croutons over en leg er telkens een gehalveerd ei bij. Druppel er de vinaigrette over en kruid met peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.