Bereiding
Maak de siroop
Zet een steelpannetje op het vuur met het sinaasappelsap, teentje knoflook, citroensap, de saffraan en rietsuiker. Laat inkoken tot een dikke siroop.
Maak de konijnfilets
Verwarm de oven voor op 200°C.
Zet een grillpan op het vuur en laat heet worden. Kruid de konijnfilets met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schroei ze dicht op de hete grill langs beide kanten, ongeveer 2 minuten per kant.
Schik de konijnfilets in een ovenschaal en gaar verder in de voorverwarmde oven, ongeveer een kwartiertje.
Laat het konijn afkoelen en snijd dan in stukjes. Hussel onder de zelfgemaakte siroop.
Voor de salade
Was de spinazie. Snipper de chilipeper fijn.
Snijd de venkel met behulp van de mandoline in flinterdunne plakjes.
Afwerking
Meng de venkel samen met de spinazie, rode chilipeper en platte peterselie tot een mooie salade. Schik de stukjes konijn in de salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.