Saltimbocca van wijting op een bedje van wortel met hollandaisesaus
Saltimbocca is traditioneel gezien een gerecht dat bestaat uit een dun lapje kalfsvlees bedekt met rauwe ham en salie, maar je kan het vlees ook perfect vervangen door wijting. Serveer met zelfgemaakte hollandaisesaus voor een lekker voorgerecht.
Bereiding
Maak de wortels schoon en halveer ze in de lengte. Leg ze in een pan en giet er het sinaasappelsap bij. Ze moeten net onder staan. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Giet ze af.
Snijd de wijting in 4 porties. Wikkel elke filet in een plakje ham en steek er 2 salieblaadjes onder. Zet eventueel vast met een prikker.
Verhit wat olie in een koekenpan en leg er de filets met saliekant naar beneden in de pan. Bak 3 minuten op middelhoog vuur. Draai de filets om en bak nog eens 2 minuten.
Klop voor de saus de eidooiers samen met azijn en water op een zacht vuur schuimig. Zet het vuur wat hoger als er genoeg schuim is. Kruid met peper en zout. Neem de pan van het vuur en giet er langzaam de geklaarde boter bij. Let erop dat de boter even warm is als het schuim.
Bak de worteltjes in boter even op. Druppel wat honing over en laat even karamelliseren. Verdeel ze over de borden en leg er telkens een saltimbocca op. Schep er een lepel van de saus op, werk af met de kervel en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.