Bereiding
Yoghurtdip
Mix de mayonaise met yoghurt, munt en limoensap. Kruid naar smaak met peper en zout.
Plaats in de koelkast tot gebruik.
Samosa met vegetarische vulling
Schil voor de eerste vulling de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de wortel in blokjes. Kook ze samen met de wortelblokjes beetgaar in licht gezouten water.
Snipper de ui fijn en pers de knoflook fijn.
Snijd de chilipeper fijn. Hak de koriander fijn.
Bak de ui met look en chilipeper 1 minuut in hete arachideolie. Voeg het komijnpoeder, garam massala en kurkuma toe en roerbak nog eens 1 minuut.
Schep de aardappel- en wortelblokjes en erwten door het kruiden-uimengsel en breng verder op smaak met de koriander, peper en zout.
Samosa met gehakt
Pers de look fijn.
Meng de look, koriander, munt, cayennepeper en currykruiden door het gehakt.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Samosa met kaas
Snipper de sjalot en meng met de kaas en bieslook.
Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Maak en vouw de samosa
Snijd of knip elk vel filodeeg in de lengte in 3 smalle repen.
Wrijf elke reep in met gesmolten boter.
Lepel een beetje van de vulling in de hoek van een reep. Plooi dicht tot een driehoekje. Plooi om en om tot een stevig driehoekje. Kleef de rand dicht met een beetje boter.
Herhaal dit met nog 3 vellen deeg.
Doe hetzelfde met de andere twee vullingen.
Frituur de samosa’s 5 minuten in een friteuse op van 180°C.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.