Bereiding
Panade van mimolette: doe de pijnboompitten, cashewnoten, boter, panko en mimolette-kaas in een keukenrobot en maal alles fijn. Rol het geheel uit tussen 2 bakpapieren en laat afkoelen.
Kruid de dubbele scharretongfilets met peper en zout. Kerf de kant waar vroeger het vel zat lichtjes in (zo voorkom je dat de vis krult tijdens het garen). Leg de vis op een ingeboterde bakplaat met de velkant naar beneden. Beleg de vis met de panade van mimolettekaas. Gratineer ongeveer 3 minuten onder de gril op de hoogste temperatuur.
Controleer of de vis gaar is en werk af met fleur de sel.
Snijd de artisjokbodems in fijne stukken en warm ze op in een beetje olijfolie. Snijd de olijven in de helft en de kaas en champignons in schijfjes.
Schik de gegratineerde vis op een warm bord. Leg daarnaast de artisjokken. Werk af met de kaasschijfjes, champignons, olijfjes, basilicum, pijnboompitten en een flinke lepel olijfolie. Strooi nog een beetje fleur de sel over het geheel.
Recept Maarten Bouckaert
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.