Bereiding
Snijd de geschilde aardappelen in dunne schijfjes.
Smelt 50 g boter in een pan en gaar er de aardappelschijfjes in gedurende 5 minuten.
Schrob en was de wortelen. Blancheer en laat ze schrikken onder koud water.
Spoel de vis, dep droog en strijk in met eigeel. Leg er dakpansgewijs de aardappelschijfjes op en druk aan.
Verhit de olie in een anti-kleefpan en bak de vis, aan de zijde met de aardappelen, kort aan. Leg in een ovenschaal en gaar in een voorverwarmde oven op 180°C tussen 10 en 15 minuten, afhankelijk van de dikte.
Rasp de schil van een halve citroen en pers uit. Kook het sap en de citroenzeste met de wijn in en klop er de resterende boter onder. Kruid naar smaak met peper en zout.
Warm de worteltjes op in de resterende olie en breng op smaak met grof zout en kummel.
Schik de vis op warme borden, lepel er saus langs en werk af met de wortelen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.