Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kruid de schartongfilets aan beide kanten met zout en peper, rol ze op en maak ze vast met een houten prikker. Besprenkel de rolletjes met olijfolie en bak ze 17 minuten op 180°C in de oven of 12 minuten in de airfryer.
Maak de tomatenboter door de boter te mengen met de geraspte knoflook, tomatenpuree, tomatenpulp, chilivlokken, zout en peper. Laat opstijven in de koelkast.
Bak de zeekraal en lente-uitjes 5 minuten in een braadpan met olijfolie.
Kruid met peper en zout. Zet aan de kant.
Meng de fijngehakte ansjovisfilets, peterselie, paneermeel en citroenzest in een kom om de crumble te maken.
Bak de crumble 5 minuten in een pan met de olijfolie.
Verwarm ondertussen de tomatenboter in een steelpannetje.
Verdeel de zeekraal over de borden. Schik er de schartongrolletjes op en leg de lente-uien rond de zeekraal. Overgiet met de tomatenboter en werk af met crumble en basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.