Bereiding
Gremolata
Schil de citroen met een dunschiller en hak de schil vervolgens superfijn. Of gebruik hiervoor een fijne rasp, let op dat je enkel het geel van de schil gebruikt. Meng de citroenschil met de oude kaas, de fijngehakte knoflook en peterselie. Voeg 2 à 3 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Laat een kwartier op elkaar inwerken.
Crunchy aardappelpuree
Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en pureer de aardappelen met de melk volgens de gewenste smeuïgheid. Voeg de gehakte bieslook, walnoten en hazelnoten toe. Breng op smaak met notenolie, peper en zout.
Schelvis
Neem een ovenschotel, ongeveer de grootte van de schelvisfilet en strijk deze in met olijfolie. Leg de schelvisfilet erin en verdeel de gremolata over de filet. Snijd de geschilde biocitroen in plakjes en schik de plakjes rond de vis. Plaats de schotel 20 minuten in de voorverwarmde oven van 180°C tot de vis gaar is.
Afwerking
Verdeel de schelvisfilet in 4 porties en leg ze op een bord. Schik de crunchy puree ernaast en versier met een schijfje citroen. Lekker met een groene salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.