Schelvis met Provençaalse saus en gebakken aardappelen
Een lekker stukje schelvis smaakt altijd. Steek het in een Provençaals jasje door gebruik te maken van courgette, tomaat, aubergine... Provençaalse kruiden erbij en je krijgt een heerlijke saus vol zomerse smaken. Zalig te combineren met gebakken aardappelen.
Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water.
Pel de ui en snipper fijn.
Bak de ui met de geperste look in olijfolie glazig.
Snijd de aubergine in blokjes en voeg toe.
Snijd ook de courgette in blokjes en voeg toe. Leg er het kruidentuiltje bij en roerbak 2 minuten verder.
Snijd de tomaten in blokjes en laat meestoven. Giet er de passata bij en breng aan de kook. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
Giet ondertussen de aardappelen af en laat goed uitstomen. Snijd ze vervolgens in partjes en bak ze op hoog vuur in boter met olijfolie goudbruin en krokant.
Verdeel de vis in 4 stukken, kruid met peper en zout en leg ze tussen de groenten in de saus. Laat ongeveer 5 minuten garen.
Verdeeld de vis met de groenten en de saus over de borden en schep er de gebakken aardappeltjes bij. Werk af met het basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.