Bereiding
Maak het witloof schoon. Leg de stronken naast elkaar in een pot met dikke bodem. Zout.
Voeg 10 cl water en een klontje boter toe. Zet het witloof, met deksel op de pot, op een matig vuur. Laat 10 minuten stoven. Draai het witloof om en laat nogmaals 10 minuten stoven.
Boter een ovenschotel in. Bedek de bodem van de schotel met fijngehakte sjalot.
Peper en zout de visfilets. Leg ze dan in de schotel. Voeg de witte wijn toe.
Giet het stoofvocht van het witloof bij de schelvis. Leg op elk stuk vis nog een klontje boter.
Zet de visschotel boven op het vuur. Laat de inhoud van de schotel op hoog vuur aan de kook komen.
Schuif dan de schotel onmiddellijk in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C. Laat 8 minuten garen in de oven.
Voeg een nieuw klontje boter toe aan het witloof. Laat het witloof een bruin kleurtje krijgen op het fornuis.
Haal de visschotel uit de oven. Giet het vocht van de schotel over in een sauspannetje.
Laat de inhoud voor een derde inkoken op hoog vuur, terwijl we de vis even warm houden op een klein pitje. Laat, al schuddend met het pannetje, van het vuur af een stevige klont boter uitsmelten in de saus.
Leg de vis op de borden. Het gebruinde witloof mag ernaast. Overgiet met de saus en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.