Bereiding
Maak de vismarinade
Snipper hiervoor de knoflook fijn en meng met het citroensap, ras-el-hanout en olijfolie.
Breng op smaak met peper van de molen en zout.
Snijd het vis in porties volgens het aantal personen en laat deze 20 minuten marineren in de kruidenolie.
Maak de groene kruidendressing
Hak de groene kruiden; bieslook, dille, peterselie en basilicum superfijn.
Meng met de honing, citroensap, olijfolie en mosterd en roer goed. Breng op smaak met peper van de molen en zout en zet even apart.
Maak de krielaardappeltjes
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de aardappeltjes zorgvuldig en snijd overlangs in de helft.
Leg ze in een ovenschaal en overgiet rijkelijk met olijfolie. Breng op smaak met peper van de molen en grof zeezout.
Plaats in de oven en rooster de aardappeltjes goudbruin gedurende +/- 30 minuten.
Afwerking
Steek de BBQ aan of zet een grillpan op het vuur.
Leg de schelvis op de barbecue en grill beide kanten 3 minuten.
Haal de schelvis van de barbecue en serveer de vinaigrette erbij.
Serveer er aardappeltjes bij en een fris groen slaatje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.