Bereiding
Maak de puree
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Maak de wortelen en schorseneren schoon en snijd ze in plakjes.
Leg de schorseneren in water om verkleuring te voorkomen.
Blancheer de schorseneren 3 minuten in water met de helft van het citroensap.
Pel en snipper de sjalot.
Stoof het sjalotje glazig in wat boter, voeg de wortelplakjes, schorseneren, laurier en tijm toe.
Stoof op laag vuur, onder deksel, tot de groenten zacht zijn. Voeg eventueel wat water toe.
Maak het vlees
Klop de eieren los in een diep bord. Vul een ander bord met de bloem en nog een ander met het paneermeel.
Maak de kalfslapjes iets platter met een vleeshamer. Kruid met peper en zout. Wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.
Bak ze krokant in een pan met flink wat boter.
Maak de mosterdsaus
Smelt de boter in een steelpan en voeg de rest van de bloem toe. Roerbak 2 minuten.
Giet er de melk bij en laat op een zacht vuur indikken. Roer er vervolgens de mosterd en bieslook door en breng op smaak met het resterende citroensap, peper en zout.
En verder
Giet de aardappelen af en pureer ze. Kruid met peper en zout.
Haal het takje tijm en de laurier uit de groenten en voeg ze met de ricotta toe aan de puree. Schep goed om.
Serveer de stoemp met de schnitzels en de mosterdsaus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.