Bereiding
Maak de schnitzels
Klop de eiwitten los met een beetje water. Doe de bloem in een diep bord en kruid met wat peper en zout. Neem ook een derde bord voor het paneermeel.
Dep de varkenslapjes goed droog. Haal elk lapje door de bloem, vervolgens door het eiwit en haal als laatste door het paneermeel.
Plaats even in de koelkast.
Maak ondertussen de mayonaise
Neem een maatbeker en voeg het ei, de graanmosterd, water, azijn en arachideolie toe. Mix met een staafmixer, start vanop de bodem. Mix tot er een binding ontstaat en ga dan al mixend naar boven tot alle olie is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout.
Is de mayonaise te dik, dan kan je nog een beetje extra azijn, citroensap of zelfs water toevoegen.
En verder
Doe ruim olijfolie in een bakpan en bak de stukken gepaneerde varkenslapjes krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de lapjes met de verse mayonaise.
Lekker met een fris slaatje en aardappelpuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.