Semifreddo met kersen en witte chocolade
Semifreddo is een halfbevroren dessert dat eruit ziet als een ijstaart maar qua structuur lijkt op chocomousse. Er bestaan duizend-en-een varianten maar deze met Belgische kersen en witte chocolade is een van onze favorieten.
Bereiding
Ontpit de kersen en snijd in twee. Hou enkele kersen apart om af te werken.
Bekleed een bakvorm met bakpapier of aluminiumfolie.
Splits de eieren. Mix de suiker met de eigelen romig.
Klop de eiwitten met een snuifje zout stijf.
Klop de slagroom met het vanille-extract lobbig en spatel door het eigeelmengsel.
Spatel er daarna het eiwitschuim door.
Voeg de kersen, lange vingers in stukjes van 1 cm en 2/3de van de chocolade toe aan het mengsel, roer om en giet het in de bakvorm.
Zet minstens 2 uur in de vriezer.
Haal de semifreddo uit de vorm en werk af met de resterende kersen en chocolade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.