Semifreddo met limoncello
Semifreddo is een halfbevroren dessert dat normaal gezien in een taartvorm wordt gepresenteerd, maar ook in een glaasje oogt het heel smakelijk! Dit recept krijgt extra punch door de limoncello.
Bereiding
Verwarm de suiker met het water op een zacht vuur tot de suiker is gesmolten. Voeg de eigelen toe en klop door tot een schuimig mengsel. Giet in een kom en laat afkoelen.
Roer de limoncello en zeste van citroen onder het afgekoeld eiermengsel.
Klop de eiwitten stijf en daarna de room. Spatel deze voorzichtig onder het eiermengsel.
Voeg de tijmblaadjes toe.
Verkruimel de koekjes en verdeel over 6 glaasjes. Giet er het mengsel over en zet de semifreddo 1 uur in de vriezer. Werk af met een extra takje tijm en wat citroenrasp.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.