

Semifreddo met yoghurt, rood fruit en speculoos
Semifreddo is een populair halfbevroren dessert uit Italië maar, zeg nu zelf, is er iets Belgischer dan de combinatie van rood fruit en speculaas? Geniet ervan!
Bereiding
Meng het eiwit met de honing, bakpoeder en een snuifje zout in een hittebestendige kom. Mix het mengsel au bain-marie stijf.
Meng in een andere kom de yoghurt met het limoensap en –rasp en de helft van het fruit. Spatel er voorzichtig het eiwit onder.
Schep 1/3de van het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm. Strijk plat met de bolle kant van een lepel. Bestrooi met 1/3de van de speculaaskruimels, schep er opnieuw 1/3de van het mengsel op en 1/3de van de speculaas. Eindig met een laag yoghurt en bewaar de resterende speculaaskruimels. Zet minstens 2 uur in de vriezer. Zet ook het resterend fruit in de vriezer.
Haal de semifreddo 10 minuten voor het serveren uit de vriezer en haal uit de vorm. Werk af met het resterende, bevroren fruit en de speculaas.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
