Bereiding
Schil de aardappel en halveer ze.
Kook de bloemkoolroosjes met de aardappel in de melk gaar.
Bak de spekjes in een droge pan krokant. Hak ze daarna fijn.
Snijd het witloof in reepjes en bak ze kort in boter op een hoog vuur goudbruin. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Bak de sint-jakobsvruchten kort in hete boter langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
Giet de bloemkool met de aardappel af. Schep alles ev. in een blender, giet er de room bij en kruid met peper en zout. Mix glad.
Verdeel de bloemkoolmousse over 4 kleine kommetjes of gebruik de holle kant van de sint-jakobsschelpen.
Schep er het witloof op en leg er een sint-jakobsvrucht bij. Strooi er de spekjes over en werk af met de gehakte bieslook.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.