Bereiding
Schil en hak de gember fijn.
Meng voor de gember-sojamayonaise de gember met sojasaus, mosterd, hoisinsaus, witte wijnazijn, limoensap en eidooiers in de blender en mix tot een mayonaise door heel geleidelijk de arachideolie toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren in 12 minuten gaar. Pel ze en prak ze fijn met een vork. Was het witloof, verwijder de voet en pluk de blaadjes. Schik de blaadjes op een bord.
Pel de bloedsinaasappel en snijd met behulp van een scherp mes de partjes tussen de vliezen uit. Leg de partjes op het witloof.
Was de peterselie en hak fijn. Meng de peterselie met de kappertjes en het ei. Schep het eimengsel over de salade.
Voeg flink wat soja-gembermayonaise toe, besprenkel met limoensap en notenolie.
Breng op smaak met peper.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.