Bereiding
Snipper de ui, knoflook en venkel fijn. Fruit de groenten aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
Verkruimel het bouillonblokje over de groenten en voeg laurier, tijm, gerookt paprikapoeder, tomatenpuree, water en rode wijn toe. Roerbak en voeg daarna de tomatenblokjes en kerstomaten toe.
Breng op smaak met peper en zout en laat, onder een deksel, 1 uur zachtjes pruttelen.
Kook de pasta gaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Smelt in een steelpan de boter en strooi er de bloem door, roer tot een droge roux en voeg al roerende de melk toe. Roer glad tot een zachte saus. Neem de kookpot van het vuur en voeg beide kaassoorten toe, roer om en breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de uitgelekte pasta met de kaassaus.
Vet een diepe ovenschotel in en schep de helft van de pasta op de bodem.
Verdeel er de tomatensaus over en werk af met de andere helft van de pasta over.
Plaats gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.