Smashburger met homemade BBQ-kruiden en kaas
Deze smashburger is een must-try voor elke burgerliefhebber. Met homemade BBQ-kruiden en de gesmolten kaas biedt dit gerecht een heerlijke combinatie van smaken die je smaakpapillen zullen verrassen. Perfect voor een gezellige barbecue of een snelle maaltijd met vrienden.
Bereiding
Meng de mayonaise, ketchup en mosterd goed. Breng op smaak met peper, zout en sriracha. Zet koel weg.
Maak de hamburgers
Meng alle gedroogde kruiden (gerookt paprikapoeder, cayennepeper, uienpoeder, knoflookpoeder, peper en zout) in een kommetje.
Snijd de augurken in plakjes. Halveer de broodjes.
Maak 4 gehaktballen met gelijke grootte van het gehakt. Verhit een plancha of grote pan. Wrijf lichtjes in met olie of boter. Je duwt de gehaktballen open tot ongeveer 1 cm dikte.
Bak tegelijkertijd of in delen de hamburgers. Van zodra één kant gebakken is, draai je de burger om, strooi je er wat van de homemade bbq kruiden over en leg je er een plakje kaas op.
Bak ondertussen in een grillpan de broodjes met de snijkant naar beneden tot ze mooi krokant zijn.
Smeer de onderkant van het broodje in met het sausje, stapel hier twee burgers op met wat blaadjes sla tussen, werk af met de augurk en zet het bovenste deel van de broodjes er bovenop. Serveer met de saus en wat extra salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.