Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed de rand en de bodem van een ingevette quichevorm met de wraps. Zorg ervoor dat de hele vorm bedekt is. Bestrijk ze met wat olijfolie.
Rasp de courgette grof en knijp er al het vocht uit.
Schil de wortel en snijd met een dunschiller in lange slierten. Blancheer de erwtjes met de wortelslierten 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Bak de fijngesneden bacon in een droge koekenpan krokant.
Klop de eieren met de ricotta los. Schep er de erwtjes, de courgette, de bacon en de lente-ui onder. Kruid met peper en zout.
Leg de wortelslierten op de bodem van de bakvorm. Schep er het ricottamengsel op. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over het ricottamengsel.
Zet de ricottataart 30 minuten in de oven. Dek eventueel na 20 minuten af met aluminiumfolie als de tortilla’s te donker worden. Werk voor het serveren af met de kervel.
Lekker met een frisse, groene salade.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.