Bereiding
Snijd de wortel, preiwitten, selder en ui in blokjes.
Stoof alle groenten aan in een klontje boter. Roerbak tot alle groenten glazig gestoofd zijn en zet onder met water, voeg de twee bouillonblokjes, tijm, cayennepeper, peper en zout toe. Voeg tenslotte de tomatenblokjes en breng aan de kook.
Zet het vuur zachter eens de soep kookt en laat 20 minuten garen, onder deksel.
Maak de kaasstengels
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Rol het pak bladerdeeg uit en snijd er dunne lange repen van.
Vlecht twee repen in elkaar met een torsbeweging.
Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg. Bestrooi met de geraspte kaas, sesamzaad en maanzaad.
Laat ongeveer 10-12 minuten bakken in de voorverwarmde oven of tot de stengels mooi goudbruin gekleurd zijn.
Afwerking
Mix de soep fijn en breng eventueel verder op smaak met een beetje room.
Serveer met wat peterselie en de kaasstengels van bladerdeeg.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.