Bereiding
Snijd de sjalotten en de venkel in stukken. Maak de aardperen schoon en leg ze in water met citroensap. Stoof de sjalotten aan in de ongezouten boter zonder ze te laten kleuren en voeg er de venkel en de aardpeer aan toe. Laat ongeveer 10 minuten stoven.
Giet er de witte wijn bij en laat inkoken. Bevochtig met de kippenbouillon en kruid goed af met peper en zout. Laat de soep nog een 30-tal minuten verder garen op een zacht vuurtje.
Voeg de melk toe, mix de soep glad en doe ze door een zeef. Zo krijg je een heel gladde soep.
Leg de plakjes ham op een bakplaat en schuif ze in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 15 minuten of tot ze krokant zijn. Controleer regelmatig zodat ze zeker niet aanbranden.
Werk de soep af met een scheutje olijfolie en fijne reepjes Meesterlyck-ham.
Om een extra feestelijke toets te geven aan dit gerecht, kan je de soep aanvullen met mosseljus en mosseltjes. Die maak je als volgt:
Snijd de sjalot en de selderstengel fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie in een voldoende grote pot. Voeg de mosselen, tijm en de witte wijn toe. Kruid af met peper. Laat de mosselen garen onder een deksel op een hevig vuur. Giet ze af door een zeef en vang het vocht op. De mosseljus kan je onder de soep mengen. Gebruik de mosseltjes (naar keuze met of zonder schelp) als garnituur.
De samensteller van deze promotiecampagne is als enige verantwoordelijk voor de inhoud ervan. De Europese Commissie en het Uitvoerend Agentschap voor consumenten, gezondheid, landbouw en voeding (Chafea) aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het gebruik dat kan worden gemaakt van de informatie die het campagnemateriaal bevat.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.
Partner
MET STEUN VAN DE
EUROPESE UNIE