Bereiding
Maak de soep
Pel de knoflook en de ui en snipper fijn.
Stoof de fijngesnipperde knoflook en de ui aan in een hoge kookpot met wat olijfolie.
Voeg de paddenstoelen toe, hou er enkele apart voor de afwerking, en laat even meestoven. Voeg de groentebouillon toe en laat 15 minuten koken.
Mix de soep en meng er de room onder. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de lookbroodjes
Snijd de baguette in sneetjes. Pel de knoflook en wrijf de sneetjes brood in met het teentje knoflook.
Hak de bladpeterselie fijn. Bedruppel de sneetjes brood met de olijfolie en dep ze in de fijngehakte bladpeterselie. Gril ze in de grillpan.
Afwerking
Bak de resterende paddenstoelen even kort op in een pannetje.
Hak de bladpeterselie fijn. Werk de soep af met de gebakken paddenstoelen en wat fijngesnipperde bladpeterselie.
Serveer met de lookbroodjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.