Soepje van aardbei en framboos met meringue
Een zoete soep? Dat bestaat. Probeer deze fruitige biosoep. De heerlijke smaak van zoete aardbeien en frambozen vormen een lekker en verfrissend gerecht. Afwerken met munt, pistachenoten en witte chocolade. Een ware smaaksensatie. Ga aan de slag en breng de zomer op je bord.
Bereiding
Maak eerst de meringues
Verwarm de oven voor op 150°C.
Doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten stijf tot pieken. Voeg in drie delen de suiker toe, wacht telkens tot de suiker volledig opgenomen is.
Klop nog 5 minuten aan hoge snelheid.
Los de maïzena op in water en azijn, en voeg 1 druppeltje rode voedingskleurstof toe.
Voeg toe aan de meringue. Doe alles in een spuitzak met kartelmondje.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit er kleine toefjes op, varieer gerust in verschillende groottes.
Verlaag de oventemperatuur tot 110°C en bak de meringues 30 minuten. Zet de oventemperatuur uit en laat nog ½ uur in de oven staan.
Haal ze daarna van het bakpapier.
Maak het soepje
Snijd ¾ van de aardbeien in stukken, verwijder ook het kroontje. Doe ze samen met ¾ van de frambozen in een grote maatbeker en mix tot een gladde soep met een staafmixer.
Voeg de zakjes vanillesuiker en citroensap toe, roer om en zet koel weg tot aan het gebruik.
Afwerking
Verdeel de soep over kommetjes, werk af met de rest van het vers fruit, de meringues, gehakte pistachenoten en de munt. Rasp er tenslotte de witte chocolade over en serveer onmiddellijk.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.