Bereiding
Leg de mergpijpen gedurende een viertal uur in zout water en spoel ze nadien.
Zet het rundvlees op een vuur in koud en gezouten water, breng het aan de kook en schuim regelmatig af. Laat zeker gedurende 2 à 3 uur sudderen.
Voeg het groen van de prei, de selderbladeren, uien en wortelen evenals de kruiden en de tomatenpuree toe. Voeg er tijdens het laatste halfuur ook de mergpijpjes bij. Verwijder af en toe het schuim van de bouillon.
Zeef, wanneer het vlees gaar is, de bouillon door een neteldoek, totdat de bouillon helder is.
schil de aardappelen en kook ze gaar in de bouillon.
Kook de wortelen, stukjes raap, trosjes broccoli, peultjes en de selder gaar in zout water.
Doe wat soepvlees en een mergpijpje in een diep bord.
Overgiet met wat bouillon.
Schik er vervolgens de aardappelen en de groenten bij.
Geef er wat Tierenteynmosterd apart bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.