Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een springvorm met diameter 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier.
Maak de schorseneren schoon en snijd ze in stukken van 2 cm. Leg ze meteen na het schillen in de melk.
Kook ze daarna in gezouten water beetgaar.
Schil de aardappelen en snijd ze in partjes. Kook ze beetgaar in gezouten water.
Snipper de ui. Laat de boter in een grote pan smelten en bak er de ui in glazig. Voeg de bloem toe en roerbak 2 minuten.
Giet er de melk in delen en al roerend bij tot de saus is ingedikt.
Roer er de tijmblaadjes, mosterd en de geraspte kaas onder en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en laat de saus even afkoelen.
Klop er nu één voor één de eieren onder. Spatel er de schorseneren en de aardappelpartjes onder en schep het mengsel in de springvorm. Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Laat de soufflétaart 5 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de bakvorm en zet de taart op een serveerschaal. Werk af met de kervel en serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.