Bereiding
Kook de aardappelen
Halveer de krieltjes. Kook ze in gezouten water beetgaar.
Doe de eidooier, geperste knoflook en het citroensap met peper en zout in een maatbeker en mix glad. Voeg druppelsgewijs de olie al mixend toe tot je een dikke, gladde saus krijgt. Zet koel.
En verder
Halveer de kerstomaatjes.
Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bak de paprikablokjes in olijfolie beetgaar. Voeg de chorizo toe en bak 2 minuten mee. Giet de krieltjes af en voeg toe aan de paprika. Roerbak 3 minuten.
Schep er de kerstomaatjes, olijven en de peterselie onder. Proef en kruid met het gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Strijk de aioli uit over een serveerschaal en schep er de aardappelen met de groenten op. Werk af met de in ringen gesneden lente-uitjes en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.