Bereiding
Verwarm de oven voor op 100°C.
Spoel de tomaatjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat ze 1 u drogen in de oven op 100°C.
Verwarm daarna de oven voor op 180°C.
Pel de sjalotten en snipper fijn. Fruit de sjalotten en knoflook in bakboter. Snipper de andijvie grof en voeg deze erbij. Laat de andijvie slinken en doe er daarna de spinazie bij. Roer nog een keer om en breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta gaar volgens instructies op de verpakking.
Bak het spek krokant. Laat goed uitlekken. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak er het panko en de gehakte walnoten in tot het panko goudbruin is.
Hak het spek fijn en meng onder de crumble. Meng er de rozijntjes onder.
Zet een pannetje op het vuur met de room en laat er de schimmelkaas in smelten. Roer tot de kaas is opgelost in de saus.
Meng de andijvie en spinazie onder de pasta, overgiet met de blauwe schimmelkaas saus en werk af met de crumble en serveer er de gesmolten tomaatjes bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.