Bereiding
Pel de ui en het lookteentje en snijd in kleine stukjes.
Schil de wortel en snijd in kleine stukjes.
Was de paprika en de courgette en snijd in kleine stukjes.
Maak de champignons schoon met een borsteltje, snijd het voetje bij en snijd de champignons in kleine stukjes.
Smelt boter in de pot op een licht vuurtje en stoof de ui tot hij glazig ziet.
Doe de fijngesneden groenten erbij en stoof enkele minuten onder voortdurend roeren.
Kruid met oregano, spaghettikruiden, peper en zout. Proef gerust en kruid eventueel bij.
Tip: Zin in een pittigere saus? Voeg een fijngesneden chilipepertje toe met de pitjes, zij zorgen nl voor de pikante toets.
Doe de gepelde tomaten bij de saus. Om alle restjes van de tomaten uit het blik te krijgen, doe je een klein scheutje water in het blik.
Spreid het gehakt in een andere pan uit op wat gesmolten boter en blijf roeren tot het helemaal gaar is.
Voeg de tomatenpuree toe en meng goed, laat even meebakken.
Voeg het gehakt bij de saus, roer om en laat de spaghettisaus ongeveer een 20 min. op een laag vuurtje pruttelen.
Neem een grote kookpot en breng water aan de kook om de pasta te koken. Voeg ook wat zout toe.
Doe de spaghetti erin en laat enkele minuten koken (te zien op de verpakking). Giet af in een vergiet.
Dien de spaghetti op met geraspte kaas en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.