Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de boter smelten en crush de speculaaskoekjes. Meng de boter en speculaas en spreid op de taartbodem. Duw goed aan zodat de volledige taartbodem en randen bedekt zijn. Bedek met bakpapier en bakparels. Bak de speculoosbodem blind in de oven gedurende 10 minuten.
Meng hiervoor de zachte boter met de suiker tot je een romig mengsel krijgt. Breek het ei en roer onder het boter-suikermengsel. Voeg het amandelpoeder en de speculooskruiden erbij, meng goed en spatel vervolgens de gezeefde bloem door het beslag.
Haal de taartbodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels.
Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.
Besmeer de taartbodem met de pruimenconfituur en strijk daarna het amandeldeeg over de confituur.
Spoel de pruimen, snijd in de helft en verwijder de pit. Spoel de peer en snijd in de helft, verwijder het klokhuis. Snijd de peer verder in partjes en besprenkel met citroensap.
Verdeel het fruit over het deeg en duw het er lichtjes in. Bestrooi de taart met de geschaafde amandelen en bak ze gaar in de hete oven gedurende 40 à 45 minuten.
Controleer of de taart voldoende gebakken is door er even in te prikken. Als er geen beslag aan de prikvork blijft kleven, dan is de taart gaar.
Laat het gebak afkoelen en verkruimel er nog wat speculaas over.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.