Bereiding
Schil de aardappelen en rasp ze met een grove keukenrasp. Spoel ze niet! Je hebt het zetmeel nodig voor de binding.
Knijp het vocht uit de aardappelen door ze in een keukenhanddoek uit de persen. Kruid de droge aardappelen met peper, nootmuskaat en zout.
Laat de boter heel zachtjes smelten in een steelpannetje en schep het witte schuim volledig weg. Je hebt nu geklaarde boter, die niet kan aanbranden.
Doe enkele eetlepels van de geklaarde boter in een koekenpan en leg er vier hoopjes aardappelmengsel in. Druk goed plat en bak op middelhoog vuur 6 minuten aan elke kant. Houd ze eventueel warm in de oven.
Maak de champignons in tomatensaus. Snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui met de knoflook glazig in boter. Voeg de plakjes champignons en tijm toe. Bak 10 minuten en overgiet dan met de tomatensaus. Laat even inkoken en breng op smaak met peper en zout. Houd warm.
Bak het gerookt spek krokant in een beetje boter. Bak de spiegeleieren apart. Serveer ze bij het spek. Geef er de champignons in tomatensaus en de rösti bij.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.