Bereiding
Marineer het vlees
Snijd het vlees in kleine blokjes van 2 op 2 cm en doe ze een kom.
Overgiet met de olijfolie. Hak de platte peterselie fijn en strooi over het vlees. Voeg de geperste look toe, kruid met peper en zout en meng het geheel goed.
Dek de kom af met folie en laat minstens 30 minuten rusten.
Bereid de kruidenmayonaise
Klop de eigelen los samen met de mosterd. Voeg beetje bij beetje de plantaardige olie toe en klop met een klopper of mix met de soepmixer tot een mooi gebonden saus.
Roer er het citroensap en de yoghurt onder. Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Voeg tot slot de fijngehakte kruiden en het sjalotje voorzichtig onder de mayonaise.
Maak de spiesjes
Rijg de gemarineerde vleesblokjes met de rode ui aan stokjes.
Afwerking
Bak de brochettes aan alle zijden op een hete grill of op de barbecue. Kruid met zout en peper.
Serveer de lamsbrochettes met de kruidenmayonaise.
Lekker met een salade en stokbrood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.