Bereiding
Giet voor de ketchupsaus de suiker met het water in een diepe pan. Breng aan de kook. Als alle suiker is opgelost, voeg je de grofgesneden uien en tomaten, tomatenpuree, kruidnagel, steranijs, korianderzaadjes en cayennepeper toe.
Laat 15 minuten koken.
Voeg dan de sherry-azijn toe. Giet het mengsel door een puntzeef. Druk het mengsel er goed door met de bolle kant van een lepel.
De saus moet stroperig zijn maar niet te dik. Bind eventueel nog met het maïszetmeel en laat volledig afkoelen.
Snijd met de dunschiller slierten van de wortels en courgettes. Leg ze op een bakplaat en bedruppel met de honing. Zet 5 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
Gril de worstjes 5 minuten op de BBQ of grillpan en snijd ze in stukken van 6 cm.
Rijg groenten en vlees op de spiesjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.