Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de spruitjes schoon, snijd een inkeping in de spruitjes en blancheer ze gaar gedurende 3 minuten.
Giet af, spoel na onder koud water en zet even apart.
Kook de ongeschilde bietjes beetgaar gedurende ongeveer 10 minuten.
Giet af, snijd in de helft en laat even afkoelen vooraleer je ze schilt.
Zet een pannetje op het vuur en rooster er de komijn en koriander in.
Doe de spruiten en bietjes in een met bakpapier beklede bakplaat, kruid met de geroosterde komijn en koriander, peper en grof zeezout. Hussel een keer door mekaar.
Pel de uien en snijd in ringen en verdeel over de groenten. Besprenkel met olijfolie.
Schuif de groenten in de oven en bak gaar en zacht gedurende 20 minuten.
Zet ondertussen de pan terug op het vuur en rooster er de hazelnoten in.
Maak ondertussen de dressing. Hak de dille fijn en meng met de yoghurt, tahini en fijngeperste look. Kruid naar eigen smaak met peper en zout.
Haal de groenten uit de oven. Bestrooi met de hazelnoten en serveer met het sausje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.