Bereiding
Steak
Snipper de knoflook fijn en snijd de rode ui in ringen. Verhit wat olijfolie in een steelpannetje. Fruit knoflook en rode ui aan. Voeg sojasaus, mirin en sake toe.
Blus met de rode wijn en laat inkoken gedurende 5 minuten op een zacht vuur. Voeg de suiker toe en laat nog 5 minuten verder inkoken. Breng op smaak met wat peper en zout.
Bak de steaks met wat boter of olie op de steengrill of in gourmetpannetjes, volgens de gewenste gaarheid. Serveer met de saus. Lekker met rijst en gewokte groentjes.
Hamburgertjes
Meng ¾ van de gehakte hazel- en walnoten samen met het gesnipperd sjalotje en het gehakt. Vorm er balletjes mee ter grootte van een pingpongballetje. Duw ze iets platter tot hamburgertjes.
Leg de pompoensneetjes in een ingevet pannetje van het gourmetstel en gratineer onderaan.
Bak op de bovenplaat ondertussen de hamburgertjes goudbruin, volgens de gewenste gaarheid. Serveer met de gegrilde pompoen. Lekker met een fris slaatje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.