Bereiding
Marineer het vlees
Meng het paprikapoeder en komijnpoeder onder elkaar en kruid met peper en zout. Bestrijk de filet pur met olie en wrijf ze in met het specerijenmengsel. Laat 10 minuten marineren.
Maak de champignonsaus
Borstel de champignons schoon en snijd ze in partjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Verhit wat boter in een pan en bak de champignons goudbruin. Schep ze uit de pan.
Smelt opnieuw wat boter in de pan en stoof er de sjalot en de knoflook in glazig.
Giet er de bouillon en de room bij en laat inkoken tot sausdikte.
Doe er de champignons bij en laat nog 2 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
Maak de mayonaise
Splits de eieren en klop de dooiers los.
Voeg het citroensap, het water en de mosterd toe. Klop even verder.
Voeg de olie al mixend in een straaltje toe tot de mayonaise mooi is gebonden.
Kruid met peper en zout.
En verder
Verwarm de friteuse tot 180°C.
Maak de salade en snijd de Romeinse sla in reepjes en de rode ui in halve maantjes.
Snijd de snackkomkommers in plakjes. Meng alles onder elkaar, samen met de peterselie.
Breng op smaak met het balsamico, een scheutje olijfolie, peper en zout.
Bak de frietjes goudbruin in de friteuse.
Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de filet pur 2 à 3 minuten per kant.
Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees vervolgens in plakjes.
Serveer met de frietjes, de salade en de saus.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.