Bereiding
Versnipper de sjalot en stoof eventjes kort aan met de rijst. Bevochtig met bouillon. Wanneer de rijst gaar is, meng je de parmezaanse kaas eronder en werk je af met een klontje boter, peper en zout.
Snijd de lente-uien fijn. Bak de eidooierzwammen met de lente-ui kort aan in boter. Wentel de zwammen onder de risotto.
Bak de vis in zonnebloemolie en voeg wat boter toe.
Was de bloemkool, snijd ze in roosjes en bak ze krokant aan in boter.
Was de aardperen, snijd ze in stukken, kook ze gaar in water en marineer ze in 1 dl zonnebloemolie en 0,5 dl sushiazijn.
Pel de kastanjes, voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje garen. Mix de kastanjes tot een gladde puree.
Maal de gedroogde boschampignons fijn.
Rooster de hazelnoten 10 minuten in de oven op 190°C.
Lepel de risotto op het bord en schik de vis ernaast. Strooi wat gemaalde boschampignons over het bord en de vis. Leg de aardperen, bloemkool en de zwammen errond en werk af met enkele takjes duizendblad, hazelnoten en toefjes kastanjepuree.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.