Bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Snijd de steeltjes van de koriander fijn en hou de blaadjes apart voor de afwerking.
Snipper de sjalotten fijn en pers de look.
Bak de sjalotten met de look in olijfolie glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi met het korianderpoeder. Roerbak 2 minuten.
Giet er het tomatensap bij, voeg de fijngesneden korianderstengels toe en laat op een zacht vuur 15 minuten sudderen.
Snijd het vlees in blokjes van 2x2 cm en schep bij de tomatensaus, samen met de wortel en bouillon. Laat opnieuw 20 minuten sudderen.
Stamp de gare aardappelen met de melk tot een smeuïge puree. Kruid met het komijnpoeder, peper en zout.
Voeg de erwtjes bij de stoofpot en laat nog 5 minuten doorkoken. Breng op smaak met het limoensap, peper en zout.
Serveer het stoofpotje met de puree en werk af met de korianderblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.