Bereiding
Stoof de peren
Schil de peren maar laat het steeltje er nog aan.
Zet de peren in een steelpan en voeg de porto, suiker, kaneelstokje, kruidnagels en citroenschil toe. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur vervolgens lager. Laat de peren 40 minuten zachtjes stoven tot ze zacht zijn.
Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen.
Maak de taart
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het zanddeeg uit en bekleed een rechthoekige taartvorm. Snijd de randen af.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bedek met bakpapier en bakparels.
Bak de bodems 15 minuten voor in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Meng de kwark met de honing en het vanille-extract tot een gladde massa.
Verdeel de kwarkvulling over de afgekoelde taartbodem.
Halveer de gestoofde peren en schik over de taart.
Bestrooi met de geroosterde amandelen en werk af met enkele blaadjes munt.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.