Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Kruid de kip met currypoeder, peper en zout.
Smelt de olijfolie en boter in een vuurvaste pot en bak de kip langs alle kanten goudbruin.
Voeg de tijm en de lookteentjes toe en laat enkele minuten sudderen.
Giet nu de melk in de pot, zet er een deksel op en laat een uur garen in de oven.
Schil ondertussen de wortelen en snijd in plakjes. Halveer de krieltjes.
Snijd de schoongemaakte champignons in partjes.
Voeg de wortelen en de krieltjes de laatste 20 minuten van de gaartijd van de stoofpot toe, de champignons voeg je de laatste 5 minuten toe.
Haal de kip uit de pot en versnijd ze. Breng de saus terug aan de kook en bind ze met een lepel in water opgeloste maïszetmeel.
Breng verder op smaak met het citroensap en leg er de stukken kip terug in. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.