Stoofpotje van kalfsvlees in tomatensaus
met bimi en wortel
Maak je klaar voor een vernieuwde klassieker met dit stoofpotje van kalfsvlees in tomatensaus, een eigentijdse interpretatie van de geliefde kalfsfricassée. Met sappige stukjes kalfsvlees, verrijkt met een smeuïge tomatensaus en aromatische kruiden, belooft dit gerecht een ware smaakexplosie te worden. Een verrassende en verrukkelijke update van een tijdloos recept!
Bereiding
Bak in een braadpan het kalfsvlees in de boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
Snipper de uien en knoflook fijn. Fruit aan in een stoofpot in wat olijfolie. Bestrooi de uien met de bloem en roerbak kort. Voeg de bouillon en tomatenpuree toe.
Voeg het vlees toe aan de tomatensaus en maak de aanbakresten uit de pan los met ongeveer 2 el water. Voeg deze ook toe aan het stoofpotje. Laat 1, 5 uur op een zacht vuurtje stoven.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Spoel de aardappelen, halveer en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel met weinig olijfolie, strooi er de rozemarijnnaaldjes en grof zout over. Plaats gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Halveer de wortelen in de lengte en leg na 25 minuten de bimi en wortelen bij de aardappelen op de bakplaat. Besprenkel eventueel nog met wat extra olijfolie.
Bind het stoofpotje met de sausbinder. Verdeel over diepe borden. Serveer met de geroosterde groenten en rozemarijnaardappelen. Snijd de lente-ui in ringen en strooi over de stoofpot.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.