Bereiding
Bereid het lamsvlees
Snijd de wortelen en raapjes in blokjes.
Schil de zilveruitjes.
Snijd het lamsvlees in blokjes van 2 op 2 cm. Smelt wat boter in een ruime stoofpot en bak het lamsvlees mooi aan. Opgelet, niet teveel tegelijk zodat alle blokjes mooi bruin bakken.
Leg alle gebakken blokjes lamsvlees in de stoofpot en blus met de lamsfond. Voeg de kippenbouillonpasta en de honing toe. Kruid met peper en zout.
Overgiet het geheel met de rode wijn en laat ongeveer 2 uur zachtjes koken op een laag vuurtje.
Voor de extra groenten
Kook ondertussen de wortelen en raapjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat de groenten afkoelen in ijswater.
Bak de zilveruitjes in een pan met boter en karamelliseer met de fijne suiker.
Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de wortelen, raapjes en zilveruitjes toe aan de stoofpot. Laat het geheel nog even sudderen.
Afwerken
Kruid naar eigen smaak met peper en zout. Is de saus nog te lopend, breng ze dan op de gewenste dikte met bindmiddel.
Serveer de lamsnavarin met de gehakte peterselie.
Lekker met gebakken aardappeltjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.