Bereiding
Pel en snijd de ui in partjes. Pel en plet de knoflook.
Schil de wortelen en pastinaken en snijd in dikke plakken.
Verhit een scheutje olijfolie en bak het rundsvlees rondom rond goudbruin, kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de stoofpot, voeg een scheutje olijfolie toe, fruit de ui en knoflook glazig.
Voeg de wortelen en pastinaak toe en roerbak 1 minuut. Doe het vlees terug in de pot.
Blus met de kalfsfond en kruid met worcestershiresaus en peper en zout. Laat afgedekt 2 u op een laag vuur garen.
Schil de aardappel en snijd in heel fijne plakjes, van ongeveer 3 mm dik.
Smelt de boter en rasp de kaas. Meng de plakjes aardappel met een snuf zout, de gesmolten boter en de kaas.
Als het vlees zacht is, laat je de saus nog even zonder deksel inkoken of bind de saus met een theelepel maïszetmeel, losgeklopt in een beetje water. Kruid bij met peper en zout.
Giet het stoofpotje in een ovenschaal en beleg met laagjes aardappel. Zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 35-45 minuten of tot de aardappelplakjes gaar en goudbruin zijn.
Garneer eventueel met gedroogde tijm.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.