Bereiding
Maak het stoofpotje
Verwarm de oven voor op 175°C.
Snipper de ui en knoflook. Bak de spekreepjes in een warme kookpot. Doe er de melkerijboter bij en stoof de ui bij het spek.
Doe er het stoofvlees bij en bak het vlees bruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout.
Voeg het laurierblad, rozemarijn en kruidnagel aan toe.
Schep er de tomatenpuree bij en bak de tomatenpuree even mee al roerend.
Overgiet met het bier en verkruimel er de bouillonblokjes bij. Smeer de peperkoek in met de mosterd en leg de sneetjes in de pot. Zet het deksel op de pot en plaats in de oven voor 1,5 uur.
En verder
Schil ondertussen de wortelen en snijd in hapklare stukken. Snijd de champignons in vier.
Spoel de aardappelen en snijd in partjes. Doe de partjes aardappel in een ovenschaal en overgiet met olijfolie. Meng er de oregano en het paprikapoeder onder.
Voeg de wortelen en champignons na 1,5u bij het stoofvlees en zet ook de aardappelwedges bij het vlees in de oven voor ongeveer 30 à 40 minuten. Haal de wedges uit de oven en zet aan de kant.
Doe het stoofvlees in een (hartjesvormige) ovenschaal. Leg er het bladerdeeg over en druk het deeg goed aan tegen de bakvorm.
Steek hartjes, met behulp van een koekjesvorm, uit de andere rol en leg de kleine hartjes op het deeg van het stoofvlees.
Klust het eidooier los met het scheutje water en smeer het deeg in met het eigeel.
Plaats het stoofvlees terug in de oven om het deeg te bakken.
Plaats ook de aardappelwedges even terug in de oven om op te warmen, ongeveer 15 minuten of tot alles mooi goudbruin is.
Haal alles uit de oven en serveer met de aardappelwedges.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.