Stoofpotje van zeekat met aardappel en paprika
in tomatensaus
Een stoofpotje van zeekat maken? Dit recept zal je helemaal omver blazen. Proef dit heerlijke stoofpotje waar zeekat de show steelt. De tomatensaus legt een heerlijke basis. De paprika en verse kruiden vullen de smaken aan tot een mooi geheel. Genieten maar!
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Ontpit de paprika en snijd in reepjes. Snipper de ui fijn en hak het chilipepertje fijn.
Bak de ui met de geperste look en de chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de paprikareepjes toe en bak kort mee.
Voeg het tomatenconcentraat toe en roerbak 1 minuut. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg de tomatenblokjes en de aardappelen toe en kruid met de paprikapoeders, peper en zout. Zet het vuur laag en laat 5 minuten sudderen.
Snijd de zeekat in ringen en leg ze in de saus. Laat 1 uur op een zacht vuur pruttelen.
Schep het stoofpotje in diepe borden en werk af met de peterselie. Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.