Bereiding
Maak de bloemkoolrijst
Snijd roosjes van de bloemkool en cutter fijn tot rijst.
Zet een pan op het vuur met wat druivenpitolie en bak er de bloemkoolrijst in gaar onder voortdurend roeren, ongeveer 3 minuten. Laat afkoelen.
Voorbereiding
Schil de rammenas en snijd er daarna flinterdunne plakjes van. Hak verder fijn in julienne en laat rusten in een kommetje met koud water, zodat ze lekker krokant blijven.
Snijd balkjes van de rode poon.
Snijd balkjes uit de komkommer van ongeveer 3cm, verwijder de zaadjes.
Kluts de eieren en klop los met een scheutje melk.
Verwarm een bakpan op het vuur met wat olijf-of sesamolie en bak er een dunne omelet in. Laat afkoelen. Snijd de omelet in reepjes.
Snipper de rode kool fijn. Snijd de lente-ui in fijne lange reepjes.
Maak de sushi-azijn
Meng de rijstazijn met de druivenpitolie en kruid naar eigen smaak met peper.
Maak de sushi
Meng de bloemkoolrijst met de sushi-azijn en breng verder op smaak met peper en zout.
Maak nu de maki. Leg de blinkende kant van de nori op een matje.
Bestrijk het vel met een dikke laag van 0,5 cm bloemkoolrijst. Blijf 3 cm van de rand.
Leg er de rode poon, komkommer, rammenas, waterkers, rode kool en lente-uitjes op in het midden op. Draai met behulp van het matje op tot een worstje. Druk goed aan en snijd dan in rolletjes van ongeveer 4 cm dik.
Geef er wat sojasaus met sesamzaadjes bij en een toefje mierikswortelpasta. Werk af met extra waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.