Bereiding
Rasp de schil van de sinaasappel. Ontpit de kersen en snijd in 2.
Doe de kersen, het sap van 1/2 sinaasappel, 1 koffielepel zeste van sinaasappel, honing, steranijs en kaneelstokje in een pannetje en zet gedurende 5 minuten op een zacht vuur.
Los het maiszetmeel op in 2 eetlepels water en voeg toe aan het pannetje. Laat nog 1 minuut meekoken, zet van het vuur en laat afkoelen.
Verwijder, na het afkoelen, het kaneelstokje en de steranijs.
Verwarm de oven voor op 185°C
Meng de bloem met het amandelpoeder, havermout en suiker. Voeg het ei en de koude boter in stukjes toe en wrijf met je vingertoppen tot een kruimelig deeg.
Duw 2/3 van het deeg op een ingevette en met bloem bestoven bakvorm. Beleg met het kersenmengsel en verkruimel de rest van het deeg over het fruit.
Plaats in een voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.
Laat afkoelen en serveer met een lepel zure room.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.